HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 20., szombat

Túrós-tejfölös-sajtos palacsinta

Túrós-tejfölös-sajtos palacsinta


Biztos sokan felkapják a fejüket a receptet olvasván. Nos, ez egy sós palacsinta, mint például a hortobágyi.

Hozzávalók

A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz 
A töltelékhez:
  • 20 dkg tehéntúró
  • fél pohár tejföl
  • reszelt sajt
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd foghagyma
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyemlevél
A sütéshez:
  • olaj 
A tálaláshoz
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • petrezselyemlevél
  • újhagyma
  • fokhagyma
  • chilipaprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítés: 

A tészta összetevőit összekeverem, hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítem, vagy ásványvízzel hígítom, 1 órát pihentetem.

A sajtot lereszelem, a foghagymát, petrezselymet aprítom, az újhagymát felkarikázom. A tölteléket összekeverem.

Egy palacsintasütőben az olajat hevítem, kanalazok bele a tésztából, kiforgatom, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, s mindkét oldalán megsütöm. Addig folytatom, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapok.

A palacsintákat megtöltöm  Két palacsintát  tányérra teszek,  kanalazok rá tejfölt, szórok rá sajtot,aprított petrezselymet, foghagymát, borsot,  s teszek rá petrezselyemlevelet, s chilipaprikát, mellé újhagymát.



P.S.  A recept bekerült a  mai (2013.07.25.) tombola Az elmúlt egy hét TOP receptjei-be:
11. - Túrós-sajtos palacsinta
 

3 megjegyzés:

  1. Endre ez nagyon jó ötlet, vittem is a receptet:-))))

    VálaszTörlés
  2. Szerintem juhtúróval és sült szalonnapörccel is isteni lehet, mint második variáció:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juhturóval még finomabb, a szalonnapörc pedig kiváló. Végül is, a csuszán is az van.

      Törlés