Fokhagymás, petrezselymes fusili sült sonkával, reszelt sajttal
Az egyszerűbb változatban csak fokhagyma és petrezselyem van a tésztán, s némi paradicsom. Igazi vega étel. Én azonban húsevő vagyok, s a sajtot is szeretem.Hozzávalók :
- 1/2 zacskó (25 dkg) fusili
- 2 szelet pizzasonka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék petrezselyem
- olívaolaj
- tej
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregano
- chili paprika
- paradicsom
- száraz sajt
A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.
A fokhagymát aprítom, a sonkát kockára vágom, egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát és a fokhagymát. Közben a petrezselymet durván aprítom, .a paradicsomot nyolcadolom. A serpenyőben lévőket fűszerezem, öntök rá egy kevés tejet.
Amikor a tészta megfőtt, átszedem a serpenyőbe, rászórom a petrezselymet, az aprított chilit, összekeverem.
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, szórok még rá petrezselymet, teszek rá chilipaprikát, rárakom a paradicsomot, reszelek rá sajtot.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső Heti Gasztro Top-jába:
5. - Fokhagymás-petrezselymes fusilli sült sonkával
Nagyon meghoztad a hangulatomat egy ilyen tésztához. Nekem sonka nem is kellene rá, nagyon guszta!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik. A sonka persze elhagyható, de - legalább is nekem - így finomabb.
Törlés