Sárgadinnye saláta babyrákollóval, paradicsomos kagylóval, mozzarellával, vodkával
Ez egy szemet-szájat gyönyörködtető saláta, egy csodálatos íz és színkavalkád.Hozzávalók :
- 1/2 sárgadinnye
- 150 gr baby crab claws in oil (babyrákolló imitáció - surimi)
- 2 ek katalán paradicsom-
szószos kagyló - 150 gr Zottarella Basilikum (bazsalikomos mini mozzarella)
- 10 szem magnélküli fekete olívabogyó
- 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
- 10 levél lollo bionda saláta
- só
- őrölt fekete bors
- citrom
- 5 cl vodka
- toast
A saláta leveleket egy tálra körberakom. A lehűtött dinnyét félbevágom, a magjait eltávolítom, a húsát cseresznyemagozóval kikanalazom, a dinnyehéjat a tálra helyezem. Felváltva pakolok bele dinnyegolyókat, mozzarellát és olíva bogyókat, a tetejére pedig kagylót és surimit.. Közben fűszerezem. A dinnye köré és teszek egy keveset. Facsarok rá citromlevet, locsolok rá a surimi olajából, s a dinnyébe öntöm a lehűtött vodkát. Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, míg az ízek összeérnek. Pirított toasttal fogyasztom.
Hát nem gyönyörű?
Mennyei saláta, gyönyörű képek!
VálaszTörlés