HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 4., csütörtök

Dinnyesaláta tonhallal, kagylóval, ringlivel és vodkával

Dinnyesaláta tonhallal, kagylóval, ringlivel és vodkával

Hozzávalók :
  • 1!2 sárgadinnye
  • 1 szelet görögdinnye
  • 1/2  doboz Gold Fish tonhal olívaolajban (kb. 3 dkg)
  • kagylók paradicsomszószban
  • 1 db ringli
  • 8-10 pitypanglevél
  • citrom
  • magnélküli fekete olívabogyó
  • chilivel töltött zöld olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • 4 db Tucc paprikás ostya
  • vodka
Elkészítés:

A behűtött, félbevágott sárgadinnye magjait eltávolítom, egy cseresznyemagozóval a dinnyét kivájom, a görögdinnyéből szintén kis golyókat vájok. Visszapakolom a sárgadinnye héjába, rárakom a haldarabokat,  a kagylókat,és a ringlit, a pitypang leveleket. Fűszerezem, locsolok rá a tonhal olajából,  facsarok rá citromot és öntök rá vodkát, majd visszateszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztáskor ráteszem a Tucc ostyákat.



P.S. A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.07.06.) Gasztro Toplistá-jára:
3..- Dinnyesaláta halakkal (Mindmegette)
P.S.1. A recept ismét felkerült a mai (2013.07.09.) Gasztro Top-ba a femcafé.hu "jóvoltából':
33.- Halas dinnyesaláta recept (FemCafé - r)
P.S. 2. Receptemet a NoSalty.hu is feltette, de oda én küldtem, onnan vette át a Hírkereső mai (2013.07.15.) Gasztro Top-ja:
21.- Dinnyesaláta tonhallal ringlivel és vodkával recept (Nosalty)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése