HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 9., kedd

Görögdinnyesaláta olívabogyóval, Metaxaval

Görögdinnyesaláta  olívabogyóval,  Metaxaval



Hozzávalók :
  • 1 szelet görögdinnye
  • 5 szem magnélküli fekete olívabogyó
  • 5 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 2 mentalevél
  • gyömbér
  • citrom
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 5 cl Metaxa
  • virágzó mentalevél
Elkészítés:

A jól lehűtött dinnyét kimagozom, kockára vágom, s egy üvegtálba teszem. Rárakom az olívabogyókat, a vagdalt mentaleveleket, sózom, borsozom, reszelek rá gyömbért, facsarok rá citromot, ráöntöm a Metaxát, díszítem egy virágzó mentalevéllel, s visszateszem legalább egy órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése