Fehérboros heringfilé zöldségekkel, petrezselymes chilis rizzsel
Hozzávalók :- 1 doboz (170 gr) olajos heringfilé
- 1/2 pohárnyi zöldborsó
- 1/2 pohárnyi zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 2 db chili paprika
- 1 marék petrezselyem
- 1/2 zacskó konyhakész rizs
- 1 citrom
- só
- őrölt fekete bors
- tarkabors
- fehérbor
A zöldborsót, zöldbabot kiveszem a mélyhűtőből. A sárgarépát megpucolom, keresztbe és hosszába kettévágom. A rizst és a répát sós vízben felteszem főni. A citromból vágok 2 szeletet. A kertben szedett petrezselyemből félreteszek 2 ágat, a többit aprítom. A főzővízből 18 perc után kiveszem a rizst, a tűzhelyet elzárom, a répát még hőntartáson tovább puhítom.
Egy serpenyőbe beleteszem a heringfilét sózom, borsozom, facsarok rá citromot Mellérakom a borsót, a zöldbabot, s a sárgarépát. Néhány percig átsütöm, a halakat, répát megfordítom, a zöldségeket megkavarom.
Tálalok. A tányérra teszek két szelet halat, szórok rá tarka borsot, facsarok rá citromot,locsolok rá bort, teszek rá egy petrezselyem ágat. Pakolok mellé zöldborsót és zöldbabot, s rizst. Sózom, borsozom. A rizsre szórok aprított petrezselyemzöldet, s vágok chilipaprikát. Díszítésként teszek rá egy citromszeletet.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.29.) Gasztro Top-jába:
25.- Fehérboros heringfilé zöldségekkel rizzsel recept
(Nosalty)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése