HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. július 19., péntek

Fehérboros heringfilé zöldségekkel, petrezselymes chilis rizzsel

Fehérboros heringfilé zöldségekkel, petrezselymes chilis rizzsel

Hozzávalók :
  • 1 doboz (170 gr) olajos heringfilé
  • 1/2 pohárnyi zöldborsó
  • 1/2 pohárnyi zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 db chili paprika
  • 1 marék petrezselyem
  • 1/2 zacskó konyhakész rizs 
  • 1 citrom
  • őrölt fekete bors
  • tarkabors
  • fehérbor
Elkészítés:

A zöldborsót, zöldbabot kiveszem a mélyhűtőből. A sárgarépát megpucolom, keresztbe és hosszába kettévágom. A rizst és a répát sós vízben felteszem főni. A citromból vágok 2 szeletet. A kertben szedett petrezselyemből félreteszek 2 ágat, a többit aprítom. A főzővízből 18 perc után kiveszem a rizst, a tűzhelyet elzárom, a répát még hőntartáson tovább puhítom.

Egy serpenyőbe beleteszem a heringfilét sózom, borsozom, facsarok rá citromot  Mellérakom a borsót, a zöldbabot, s a sárgarépát. Néhány percig átsütöm, a halakat, répát megfordítom, a zöldségeket megkavarom.

Tálalok. A tányérra teszek két szelet halat, szórok rá tarka borsot, facsarok rá citromot,locsolok rá bort,  teszek rá egy petrezselyem ágat. Pakolok mellé zöldborsót és zöldbabot, s rizst. Sózom, borsozom. A rizsre szórok aprított petrezselyemzöldet, s vágok chilipaprikát. Díszítésként teszek rá egy citromszeletet.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.07.29.) Gasztro Top-jába:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése