HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 24., szombat

Fehérboros tejfölös cukkini krémleves sajtos bruschettával

Fehérboros tejfölös cukkini krémleves sajtos bruschettával


Egy újabb cukkini leves.

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • őrölt fehér bors
  • 4 dl víz
  • 1 dl fehérbor
  • 2 kk olívaolaj
  • 3 mk extraszűz olívaolaj
  • 2 szelet kenyér

Elkészítés:

A hagymákat és  a cukkinit  darabolom

Egy lábasban kevés olajon a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.

Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, fehér borssal.

Amikor megfőtt a cukkini beleöntöm a bort, a tejfölt, s botmixerrel pürésítem.

A kenyeret megpirítom, megkenem fokhagymával, s locsolok olajat.

Tálalok. A tányérba merek a levesből, a közepére rakom a kenyeret, megszórom sajttal s locsolok a levesre olajat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése