Sült sertés karaj petrezselymes újkrumplival, sörtésztában sült karfiollal, párolt rizzsel
Szeretem a sült húsokat, az újkrumplit, de szeretem a változatosságot is. (A karfiol többi részét vacsorára fogyasztottam el rizzsel.)
Hozzávalók:
- 2 szelet sertéskaraj (kb. 35 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- olaj
- 25 dkg újkrumpli
- 3 szál petrezselyem
- 1 csésze rizs
- 2 db karfiol rózsa
- 1 db tojás
- liszt
- ketchup
- 2 db paradicsom
- 1 db uborka
- 2 gerezd fokhagyma
- fehérborecet
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe.
A krumplit megpucolom, előfőzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.
Közben a rizst megfőztem.
A karfiolt sörtésztában megforgatom, olajban megsütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé újkrumplit, 1 db rántott karfiolt, melyre nyomok ketchupot, formázok egy kupac rizst, rakok rá petrezselymet. Végül rakok a tányérra egy paradicsomot és egy fél uborkát. (Amiből aztán végül is saláta lett fokhagymával, borecettel, olívaolajjal.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése