HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 3., szombat

Kapros, tejfölös tökfőzelék sült párizsival, tükörtojással

Kapros, tejfölös tökfőzelék sült párizsival, tükörtojással


Megjelent a a piacon a tök, ezt ki kellett próbálni.

Hozzávalók:


  • 1 db kisebb tök
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • tejföl
  • liszt
  • olaj
  • 2 szelet párizsi
  • 2 db tojás

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom,a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a párizsi szeleteket, s a tükörtojásokat.

Tálaláskor a tányérra merek tökfőzeléket, rakok rá  párizsit, s a tükörtojást. Díszítem egy kaporral.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése