Kapros, tejfölös tökfőzelék sült párizsival, tükörtojással
Megjelent a a piacon a tök, ezt ki kellett próbálni.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb tök
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kapor
- ecet
- őrölt fekete bors
- cukor
- tejföl
- liszt
- olaj
- 2 szelet párizsi
- 2 db tojás
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom,a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.
Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a párizsi szeleteket, s a tükörtojásokat.
Tálaláskor a tányérra merek tökfőzeléket, rakok rá párizsit, s a tükörtojást. Díszítem egy kaporral.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése