Rumos, tejfölös cseresznyeleves hidegen
Lassan vége a cseresznyeszezonnak, gyorsan egy finom leves.
Hozzávalók :
- 30 dkg cseresznye
- 1 dl tejföl
- só
- 3 tk cukor
- 1 kk vaníliás cukor
- 1 db fahéj rúd
- 6 db szegfűszeg
- 2 dl víz
- 6 cl rum
Elkészítés:
A cseresznyét megmosom, kimagozom.
Egy lábasba beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, s a fahéjat. 10 percig főzöm.
Leveszem a tűzhelyről, hagyom kihűlni, beleöntöm a rumot, összekeverem, majd beteszem a hűtőbe néhány órára.
Mikor jól lehűlt, kiveszem, egy tálba merem, kanalazok rá tejfölt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése