Rumos, tejfölös cseresznyeleves hidegen
Lassan vége a cseresznyeszezonnak, gyorsan egy finom leves.
Hozzávalók :
- 30 dkg cseresznye
- 1 dl tejföl
- só
- 3 tk cukor
- 1 kk vaníliás cukor
- 1 db fahéj rúd
- 6 db szegfűszeg
- 2 dl víz
- 6 cl rum
Elkészítés:
A cseresznyét megmosom, kimagozom.
Egy lábasba beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, s a fahéjat. 10 percig főzöm.
Leveszem a tűzhelyről, hagyom kihűlni, beleöntöm a rumot, összekeverem, majd beteszem a hűtőbe néhány órára.
Mikor jól lehűlt, kiveszem, egy tálba merem, kanalazok rá tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése