HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 20., kedd

Rumos, tejfölös cseresznyeleves hidegen

Rumos, tejfölös cseresznyeleves hidegen


Lassan vége a cseresznyeszezonnak, gyorsan egy finom leves.

  Hozzávalók :

  • 30 dkg cseresznye
  • 1 dl tejföl
  • 3 tk cukor
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 1 db fahéj rúd
  • 6 db szegfűszeg
  • 2 dl víz
  • 6 cl rum

Elkészítés:

A cseresznyét megmosom, kimagozom.

Egy lábasba beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, s a fahéjat. 10 percig főzöm.

Leveszem a tűzhelyről, hagyom kihűlni, beleöntöm a rumot, összekeverem, majd beteszem a hűtőbe néhány órára.

Mikor jól lehűlt, kiveszem, egy tálba merem, kanalazok rá tejfölt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése