Ezúttal a sütő grillezőjét használtam.
Hozzávalók:
- 2 db csontos, bőrös csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt kömény
- 2 tk paradicsomszósz
- olívaolaj
- 1 tk paradicsompür
- sör
- 2 db karfiol rózsa
- 1 ek liszt
- 1 tojás
- sör
- só
- bors
- 2 db burgonya
- só
- bors
- napraforgó olaj
- 2 db paradicsom
- 1 db uborka
- fehérborecet
- salátaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet bekenem a sóból, borsból, paprikából, köményből, olajból és paradicsomszószból készített páccal, beteszem a hűtőbe.
A karfiolt sós vízben előfőzöm.
A krumplit megpucolom, hasábokra vágom.
A húst egy serpenyőbe helyezem bőrével lefelé, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
A karfiolt megmártom a sörbundában.
A csirkehúst megfordítom, locsolok rá sört.
A karfiolt és a krumplit egy serpenyőben, olajban megsütöm.
A paradicsomot félbevágom, az uborkát felszeletelem.
A húst visszafordítom (bőrével felfelé), ismét meglocsolom sörrel, s átkapcsolok grill fokozatra.
Amikor a csirke már szépen megpirult, tálalok. A tányérra helyezek egy mellet, mellé hasábburgonyát és egy karfiolt. A tányér szélére kerül a paradicsom és az uborka, sózom, meglocsolom ecettel és salátaolajjal, megszórom borssal és paprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése