HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 19., hétfő

Kapros, tejfölös tökfőzelék sertéspörkölttel

Kapros, tejfölös tökfőzelék sertéspörkölttel


Egy igazi nyári étel.

Hozzávalók:


  • 1 db kisebb tök  
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • tejföl
  • liszt
  • olaj
  • 25 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 ek sertészsír

Elkészítés:


A pörkölthöz húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.

Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, öntök hozzá egy kevés vizet. Zsírjára sütöm, majd ismét locsolok rá vizet.

Míg a pörkölt fő, a hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, behabarom lisztes tejföllel.

Tálaláskor a tányérra merek tökfőzeléket, kanalazok rá pörköltet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése