Egy újabb grillezett hús sült körettel.
Hozzávalók:
- 2 szelet sertéskaraj (kb. 40 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagym
- 2 szál zellerlevél
- só
- őrölt fekete bors
- curry
- őrölt csípős pirospaprika
- olaj
- 25 dkg újkrumpli
- 3 szál petrezselyem
- 2 db uborka
- 2 db paradicsom
- 1 db csípős hegyespaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- fehérborecet
- extra szűz olívaolaj
- 1 dl tejföl
- 1 szál petrezselyem
- pirospaprika
Elkészítés:
A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, bekenem mustárral, locsolok rá olajat, szórok rá curryt, teszek mellé felvágott vöröshagymát, fokhagymát, beteszem a hűtőbe.
Az uborkát, paradicsomot, paprikát felszeletelem, egy tálkába rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, olajat, vágok rá fokhagymát, s berakom a hűtőbe.
A krumplit megpucolom, előfőzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.
A húst a hagymákat és a zellert meggrillezem.
Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé újkrumplit, sült hagymát és zellerlevelet. A húsra teszek fokhagyma darabokat, szórok paprikát. Mellérakom a salátát, melyre kanalazok tejfölt, s szórok rá petrezselymet és paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése