HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 11., vasárnap

Mustáros- currys sertés karaj grillezve petrezselymes parázskrumplival, sült hagymával és zellerlevéllel, vegyes salátával

Mustáros- currys  sertés karaj grillezve  petrezselymes parázskrumplival, sült hagymával és zellerlevéllel, vegyes salátával

Egy újabb grillezett hús sült körettel.

Hozzávalók:


  • 2 szelet sertéskaraj (kb. 40 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagym
  • 2 szál zellerlevél
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • őrölt csípős pirospaprika
  • olaj
  • 25 dkg újkrumpli
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 db uborka
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérborecet
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 szál petrezselyem
  • pirospaprika

Elkészítés:

A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, bekenem mustárral, locsolok rá olajat, szórok rá curryt, teszek mellé felvágott vöröshagymát, fokhagymát, beteszem a hűtőbe.

Az uborkát, paradicsomot, paprikát felszeletelem, egy tálkába rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, olajat, vágok rá fokhagymát, s berakom a hűtőbe.

A krumplit megpucolom, előfőzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.

A húst a hagymákat és a zellert meggrillezem.

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé újkrumplit, sült hagymát és zellerlevelet. A húsra teszek fokhagyma darabokat, szórok paprikát. Mellérakom a salátát, melyre kanalazok tejfölt, s szórok rá petrezselymet és paprikát.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése