Kovászosuborka-krémleves és a gasztrokultúra, s a kultúrált hangnem használatának hiánya sokaknál
A receptoldalakat böngészve szoktam egy-egy receptnél a kommenteket is olvasni, időnként elég fura véleményeket látok, de amit ennél a szegény bejegyzésnél találtam, az megdöbbentett.
Hogy valaki szeret-e egy ételt, vagy sem az magánkérdés. Ennek akár véleményt is formálhat. De amit itt a hozzászólók zöme írt, az kritikán aluli. Ráadásul a hangnem is elég alpári. Ugyanakkor nagyfokú tájékozatlanságot, műveletlenséget árul el a gasztronómia területén. Nagyon ledöbbentett és elszomorított. Csupán néhány normális hozzászólás volt.
Nem tudtam megállni, s én is írtam egy hozzászólást.
Endre Sinka A
hozzászólások zöme fröcsög a rosszindulattól, élvezettel pancsikol az
obszcenitásban, s közben tanúbizonyságot tesz gasztro műveletlenségből. A
kommentelők nagy valószínűséggel még életükben nem ettek uborkalevest,
de írják az ostoba - talán viccesnek szánt, de otrombának sikeredett - megjegyzéseiket. Az uborkalevest a magyar konyha is
ismeri, a neten több tucat recept lelhető fel, számos európai nemzet
kedvence. Iránban, ahol több mint 4 évet éltem, az egyik legkedveltebb
leves. Nagy melegben kiváló hűsítő hidegen fogyasztva. És még egészséges is! Magam is szoktam
nyáron készíteni. De közeli rokona - a görög tzatziki saláta - is
joghurtból és uborkából készül. Az egyik uborkalevesem: Vodkás, kapros,
joghurtos uborkaleves lehűtve http://eshobbychef.blogspot.hu/search?q=uborkaleves
El
tudtok képzelni ennél frissítőbb, gyorsabb fogást kánikulára? Ha a
kovászos uborka gyengébben lenne fűszerezve, ne sajnáljatok belőle egy
gerezd fokhagymát sem!
http://www.nosalty.hu/recept/kovaszos-uborka-kremleves
http://www.nosalty.hu/recept/kovaszos-uborka-kremleves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése