HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 10., szombat

Gombás lecsó füstölt szalonnával, pulykahússal

Gombás lecsó füstölt szalonnával, pulykahússal


Hűtőben volt még korábbról sült pulykahús, valamint gomba. A kamrában találtam még télre eltett lecsót. A fűszerezéssel csínján bántam, mert a lecsó eleve csípős volt, bogyiszlói paprikából és csípős hegyes paprikából készült, chili hozzáadásával.

Hozzávalók :

  • 1 üveg (kb. 85 dkg) télre eltett lecsó
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sült füstölt pulykacombhús
  • őrölt piros csípős paprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek sertészsír
  • 3 db chili tálaláshoz
  • 3 szál petrezselyem

Elkészítés:

Felszeletelem a gombákat és a szalonnát. A húst apróra vágom.

Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a gombát és a húst. Átforgatom, megsütöm. Beleöntöm a lecsót. Fűszerezem, együtt átfőzöm.

Tálaláskor szedek egy mély tányérba lecsót, teszek rá egy chilit, s szórok rá petrezselymet. Rozskenyérrel fogyasztom, sört iszom hozzá.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése