Gombás lecsó füstölt szalonnával, pulykahússal
Hűtőben volt még korábbról sült pulykahús, valamint gomba. A kamrában találtam még télre eltett lecsót. A fűszerezéssel csínján bántam, mert a lecsó eleve csípős volt, bogyiszlói paprikából és csípős hegyes paprikából készült, chili hozzáadásával.
- 1 üveg (kb. 85 dkg) télre eltett lecsó
- 50 dkg csiperke gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg sült füstölt pulykacombhús
- só
- őrölt piros csípős paprika
- őrölt fekete bors
- 1 ek sertészsír
- 3 db chili tálaláshoz
- 3 szál petrezselyem
Elkészítés:
Felszeletelem a gombákat és a szalonnát. A húst apróra vágom.
Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a gombát és a húst. Átforgatom, megsütöm. Beleöntöm a lecsót. Fűszerezem, együtt átfőzöm.
Tálaláskor szedek egy mély tányérba lecsót, teszek rá egy chilit, s szórok rá petrezselymet. Rozskenyérrel fogyasztom, sört iszom hozzá.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése