HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 3., szombat

Tejszínes cukkinifőzelék szalámival, bruschettával

Tejszínes cukkinifőzelék szalámival, bruschettával


Könnyű, egyszerű tavaszi főzelék.

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fekete bors
  • 2 dl víz
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • 4 szelet szalámi 
  • őröl csípős pirospaprika
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom.

Egy lábasban kevés olajon a szalámikat egy kicsit megpirítom, félreteszem. Majd a hagymákat megdinsztelem ezen a zsiradékon.  Hozzáadom a cukkinit. Továbbdinsztelem.

Majd beleteszem a krumplit, ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, borssal, belemorzsolom a leveskockát.

Amikor megfőtt a cukkini és a krumpli, adok hozzá tejszínt, botmixerrel pürésítem.

Tálalok. A tálba merek a főzelékből, a közepére teszek 2 db szalámit, csorgatok rá olívaolajat, szórok rá pirospaprikát. Melléteszem a fokhagymás, olívaolajos bruschettát.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése