Tejszínes cukkinifőzelék szalámival, bruschettával
Könnyű, egyszerű tavaszi főzelék.
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 db krumpli
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt fekete bors
- 2 dl víz
- 1 db szárnyas leveskocka
- 4 szelet szalámi
- őröl csípős pirospaprika
- 2 szelet rozskenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom.
Egy lábasban kevés olajon a szalámikat egy kicsit megpirítom, félreteszem. Majd a hagymákat megdinsztelem ezen a zsiradékon. Hozzáadom a cukkinit. Továbbdinsztelem.
Majd beleteszem a krumplit, ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, borssal, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor megfőtt a cukkini és a krumpli, adok hozzá tejszínt, botmixerrel pürésítem.
Tálalok. A tálba merek a főzelékből, a közepére teszek 2 db szalámit, csorgatok rá olívaolajat, szórok rá pirospaprikát. Melléteszem a fokhagymás, olívaolajos bruschettát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése