HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. június 2., péntek

Karalábé leves csípős parasztkolbásszal, tejföllel

Karalábé leves csípős parasztkolbásszal, tejföllel


Egyszerű leves, csak karalábéból, zöldségek, levesbetét és rántás nélkül. Csupán a kolbász és a tejföl dobja fel.

Hozzávalók :

  • 2 db karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 10 dkg csípős paraszt kolbász
  • 8 dl víz
  • 1 db szárnyas húsleves kocka
  • olaj
  • 1 dl tejföl
  • 2 db chili
  • 1 szál petrezselyem

Elkészítés:

A karalábét kockára vágom, a hagymákat aprítom. A kolbászt szeletelem.

Egy lábasban zsíron előbb kolbászokat megpirítom, félreteszem. Majd megdinsztelem a hagymákat. Beleteszem a karalábét, rövid ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem a vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a karalábé már megpuhult, beleteszem a kolbászszeleteket.

Tálaláskor szedek a levesből, kanalazok rá tejfölt, teszek rá egy chilit, s petrezselyemlevelet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése