Karalábé leves csípős parasztkolbásszal, tejföllel
Egyszerű leves, csak karalábéból, zöldségek, levesbetét és rántás nélkül. Csupán a kolbász és a tejföl dobja fel.
Hozzávalók :
- 2 db karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 10 dkg csípős paraszt kolbász
- 8 dl víz
- 1 db szárnyas húsleves kocka
- olaj
- 1 dl tejföl
- 2 db chili
- 1 szál petrezselyem
Elkészítés:
A karalábét kockára vágom, a hagymákat aprítom. A kolbászt szeletelem.
Egy lábasban zsíron előbb kolbászokat megpirítom, félreteszem. Majd megdinsztelem a hagymákat. Beleteszem a karalábét, rövid ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem a vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a karalábé már megpuhult, beleteszem a kolbászszeleteket.
Tálaláskor szedek a levesből, kanalazok rá tejfölt, teszek rá egy chilit, s petrezselyemlevelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése