Az új grillserpenyőmet akartam kipróbálni. Egyelőre nem felelt meg az elvárásaimnak. Az eredmény nem különbözött attól, mintha egy normál serpenyőben sütöttem volna meg a húst. Finom volt, de hiányoltam a húson a csíkokat.
Hozzávalók:
- 2 szelet sertéskaraj (kb. 40 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- olaj
- 25 dkg újkrumpli
- 3 szál petrezselyem
- 2 db karfiol rózsa
- 2 db uborka
- 2 gerezd fokhagyma
- fehérborecet
- extra szűz olívaolaj
- tejföl
- pirospaprika
Elkészítés:
A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, locsolok rá olajat, teszek mellé felvágott vöröshagymát, fokhagymát, beteszem a hűtőbe.
Az uborkát felszeletelem, egy kistányérra rakom, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, olajat, s beteszem a hűtőbe.
A krumplit megpucolom, előfőzöm, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom, szórok rá durván aprított petrezselymet.
A karfiolt megpárolom. A húst és a hagymát grillezem, a krumplit megsütöm, szórok rá petrezselymet.
Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé újkrumplit, 1 db párolt karfiolt és sült hagymát, s fokhagymát. A húsra szórok paprikát. Mellérakom az uborkasalátát, melyre kanalazok tejfölt és szórok rá petrezselymet és paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése