Gyakran kerül az asztalomra ez az étel. Egyszerű, minimális a munkaigénye, s nagyon finom. Nem is értem, hogy miért nem töltöttem fel eddig.
Hozzávalók:
- 1 szelet sertésborda (kb. 40 dkg)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 ek sertészsír
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db csípős hegyespaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 1 ek disznózsír
- 25 dkg újkrumpli
- 2db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- fehérborecet
- olívaolaj
- só
- bors
- 1 szál petrezselyem
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom. A sertésbordát négybe vágom. A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát félbevágom, a krumplit megpucolom, felkockázom.
Egy serpenyőben a szalonnát megpirítom kevés zsíron, ráteszem a húst. Minden oldalán megsütöm, majd hozzáteszem a zöldségeket, fűszerezem. Öntök rá egy kevés vizet, s fedő alatt elkezdem sütni.
Hozzáadom a krumplit. Időnként öntök rá vizet, meglocsolom. Majd megfordítom a húst és a krumplit is.
Amikor a hús már kellőképp megpuhult és megsült, tálalok.
Tálaláskor teszek a tányérra két darab húst, krumplit és zöldségeket. Valamint teszek még a tányérra 1 db felszeletelt paradicsomot, rá fokhagymát, sózom, borsozom, locsolok rá borecetet és olívaolajat, s szórok rá petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése