Székely-káposzta szalonnával, sertéshússal tejfölösen
Sokféleképp készült káposzta receptjét tettem már fel. Különböző húsokkal, kolbásszal, borokkal. Ez most egy egyszerűbb verzió.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 50 dkg savanyított káposzta
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- őrölt kömény
- kakukkfű
- majoránna
- 1 db babérlevél
- 2 dl tejföl
- 1 kanál zsír
- 3 db chili díszítésnek
Elkészítés:
A hagymát aprítom, a szalonnát csíkokra, a húst kockára vágom.
Egy fazékban a zsíron megsütöm a szalonnát. Rádobom a húst fehéredésig sütöm. Fűszerezem, öntök rá vizet. Amikor a hús már félpuha, hozzákeverem a káposztát. Öntök rá még vizet. Lassú tűzön megfőzöm.
Amikor megfőtt keverek bele lisztes tejfölt. Felforralom.
Tálaláskor kanalazok rá még tejfölt, szórok rá pirospaprikát és rakok rá egy chilit. Rozskenyeret helyezek a tálcára.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése