HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. december 4., péntek

Csülök vörösboros lilakáposztával, sült krumplival és zöldségekkel

Csülök vörösboros lilakáposztával, sült krumplival és zöldségekkel


Csülköt egész évben lehet sütni, de a karácsonyi asztalon sem vallunk vele szégyent.

Hozzávalók :

  • 50 dkg főtt füstölt csülökhús csont nélkül
  • 0,5 fej vörös (lila) káposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db narancs
  • 1 tk köménymag
  • 1 tk cukor
  • 1 tk vörösborecet
  • 2 db babérlevél
  • 2 ek disznózsír
  • 12 db közepes burgonya
  • 1 db batáta
  • 1 db cékla
  • 1 ek vörösborecet
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

 A krumplikat héjában előfőzöm, megpucolom, félbe, háromba vágom.

A batátát és a céklát megpucolom, darabolom, fűszerezem, s egy zsírral kikent tűzálló edénybe teszem.

A csülköt felszeletelem, s kevés disznózsíron a  fűszerezett krumplival együtt egy serpenyőbe rakom.

 Mindkét edényt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és 30 percig sütöm.

Közben egy serpenyőben a köménymagot megpirítom. Rászórom a cukrot, egy kicsit karamellizálom, majd hozzáadom a zsírt, a felkarikázott hagymát, az aprított fokhagymát, végül a legyalult káposztát és a darabolt narancsot. Beleteszem a babérleveleket, sózom, borsozom,  beleöntöm a vörösborecetet és a vörösbort, s megpárolom.

Amikor minden elkészült, tálalok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése