HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. december 17., csütörtök

Majdnem klasszikus lángos: tejfölös, sajtos lángos, bacönnel, zöldségekkel

Majdnem klasszikus lángos: tejfölös, sajtos lángos, bacönnel, zöldségekkel


Egy kicsit eljátszadoztam a piaci lángossütők favoritjával, a tejfölös-sajtos lángossal. Ez lett belőle.

Hozzávalók:

  • 1 db lángos
  • 0,5 gerezd fokhagyma
  • 4 ek tejföl
  • 3 dkg gouda sajt
  • 4 ek darabolt bacon
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 szelet paradicsom
  • 1 szelet kígyóuborka 
  • 1 szelet csípős hegyespaprika
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A bacont egy kevés olajjal egy serpenyőben lepirítom.

Közben a zöldségeket felszeletelem, az újhagymazöldjét darabolom, a sajtot lereszelem.

A felforrósított lángost bekenem a tejföllel, megszórom a sajt felével, ráteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, újra megszórom a sajt maradékával, majd a baconnal.

A vörösbor eddig is jó kísérő volt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése