Majdnem klasszikus lángos: tejfölös, sajtos lángos, bacönnel, zöldségekkel
Egy kicsit eljátszadoztam a piaci lángossütők favoritjával, a tejfölös-sajtos lángossal. Ez lett belőle.
Hozzávalók:
- 1 db lángos
- 0,5 gerezd fokhagyma
- 4 ek tejföl
- 3 dkg gouda sajt
- 4 ek darabolt bacon
- 1 tk olívaolaj
- 1 szelet paradicsom
- 1 szelet kígyóuborka
- 1 szelet csípős hegyespaprika
- 1 szál újhagyma zöldje
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
A bacont egy kevés olajjal egy serpenyőben lepirítom.
Közben a zöldségeket felszeletelem, az újhagymazöldjét darabolom, a sajtot lereszelem.
A felforrósított lángost bekenem a tejföllel, megszórom a sajt felével, ráteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, újra megszórom a sajt maradékával, majd a baconnal.
A vörösbor eddig is jó kísérő volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése