Fehérboros, tejfölös fokhagymakrémleves 2-féle sajttal, snidlinggel megszórva, cipóban tálalva
Ünnepi, akár még karácsonyi levesnek is megfelel. Jól mutat az asztalon, s nem utolsó sorban finom.
Hozzávalók:
- 3 db tigris cipó
- 1 db vöröshagyma
- 0,5 póréhagyma
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 fej fokhagyma
- 6 szál petrezselyem
- 3 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 db marhahúsleves kocka
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt fahéj
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 3 dkg trappista
- 3 dkg gouda
- 12 szál snidling
- 6 dl víz
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a póréhagymát és az újhagymát karikára vágom
Egy edényben az olívaolajjal megolvasztom a vajat, ezen megdinsztelem a hagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát fűszerezem.
Amíg a leves fő, felaprítom a petrezselymet, felvágom a snidlinget. A cipónak levágom a tetejét, a belsejét kivájom, s sütőben kicsit megsütöm.
Mikor a hagymák megpuhultak, beleöntöm a bort, a lisztes tejföllel elhabarom, beleszórom a petrezselymet, összekeverem, jól felrottyantom.
A forró levest a cipóba merem, beleszórom a reszelt sajtot, az újhagyma zöldjét és a snidlinget.
Evés közben a levesbe tördelem a cipó sapkáját. Fehér bort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése