HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. december 13., vasárnap

Fehérboros, tejfölös fokhagymakrémleves 2-féle sajttal, snidlinggel megszórva, cipóban tálalva

Fehérboros, tejfölös fokhagymakrémleves 2-féle sajttal, snidlinggel megszórva, cipóban tálalva


Ünnepi, akár még karácsonyi levesnek is megfelel. Jól mutat az asztalon, s nem utolsó sorban finom.

 Hozzávalók:

  • 3 db tigris cipó
  • 1 db vöröshagyma
  • 0,5 póréhagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 fej fokhagyma
  • 6 szál petrezselyem 
  • 3 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fehér bors
  • őrölt fahéj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejföl 
  • 1 ek liszt
  • 3 dkg trappista
  • 3 dkg gouda
  • 12 szál snidling
  • 6 dl víz

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a póréhagymát és az újhagymát karikára vágom

Egy edényben az olívaolajjal megolvasztom a vajat, ezen megdinsztelem a hagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát fűszerezem.

Amíg a leves fő, felaprítom a petrezselymet, felvágom a snidlinget. A cipónak levágom a tetejét, a belsejét kivájom, s sütőben kicsit megsütöm.

Mikor a hagymák megpuhultak, beleöntöm a bort, a lisztes tejföllel elhabarom, beleszórom a petrezselymet, összekeverem, jól felrottyantom.

A forró levest a cipóba merem, beleszórom a reszelt sajtot, az újhagyma zöldjét és a snidlinget.

Evés közben a levesbe tördelem a cipó sapkáját. Fehér bort iszom hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése