Vörösboros laskagomba paprikás nokedlivel
Mióta a laskagombát termesztik, már egész évben elérhető, mégis az erdei, fákon növő gombák ízvilágát varázsolja elénk.
Hozzávalók :
A gombapaprikáshoz:
A nokedlihez:
- 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- só
- 1,5 dl víz
A díszítéshez:
- 1 db paradicsom
- 0,5 kicsi kígyóuborka
- 4 db chili
- 16 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- citrom
- olívaolaj
Elkészítés
A gombát csíkokra vágom, a paprikákat felszeletelem, a paradicsomot kockára vágom, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát karikára vágom, a zöldjét félreteszem.
Egy serpenyőben olajon a hagymákat megdinsztelem, rárakom a paprikákat, majd a gombát és a paradicsomot. Fűszerezem. Amikor a zöldségek már csaknem megpuhultak, ráöntöm a bort, s hozzákeverem a tejföl felét.
Amíg a gombapaprikás fő, elkészítem a nokedliket. Teszek fel vizet főni. Egy tálban simára keverem a nokedli hozzávalóit, amikor a víz már forr, beleszaggatom a nokedliket. Amikor feljöttek a víz felszínére, kiszedem.
Tálalok. Egy tányérra szedek gombapaprikást, rá két kanál tejfölt, s egy chilit, mellé nokedlit, meglocsolom olívával, s teszek rá petrezselymet. Díszítésként rakok a tányérra még paradicsom és uborka szeleteket, sózom, borsozom, facsarok rá citromot és csöpögtetek rá olívaolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése