HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. december 7., hétfő

Vörösboros laskagomba paprikás nokedlivel

Vörösboros laskagomba paprikás nokedlivel


Mióta a laskagombát termesztik, már egész évben elérhető, mégis az erdei, fákon növő gombák ízvilágát varázsolja elénk.


Hozzávalók :

A gombapaprikáshoz:
  • 30 dkg laskagomba
  • 2 db lecsópaprika
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • oregánó
  • 1 dl vörösbor
  • 2dl tejföl

  • A nokedlihez:
    • 25 dkg liszt
    • 1 db tojás
    • 1,5 dl víz

    A díszítéshez:
    • 1 db paradicsom
    • 0,5 kicsi kígyóuborka
    • 4 db chili
    • 16 szál petrezselyem
    • őrölt fekete bors
    • citrom
    • olívaolaj

    Elkészítés

    A gombát csíkokra vágom, a paprikákat felszeletelem, a paradicsomot kockára vágom, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát karikára vágom, a zöldjét félreteszem.

    Egy serpenyőben olajon a hagymákat megdinsztelem, rárakom a paprikákat, majd a gombát és a paradicsomot. Fűszerezem. Amikor a zöldségek már csaknem megpuhultak, ráöntöm a bort, s hozzákeverem a tejföl felét.

    Amíg a gombapaprikás fő, elkészítem a nokedliket. Teszek fel vizet főni. Egy tálban simára keverem a nokedli hozzávalóit, amikor a víz már forr, beleszaggatom a nokedliket. Amikor feljöttek a víz felszínére, kiszedem.

    Tálalok. Egy tányérra szedek gombapaprikást, rá két kanál tejfölt, s egy chilit, mellé nokedlit, meglocsolom olívával, s teszek rá petrezselymet. Díszítésként rakok a tányérra még paradicsom és uborka szeleteket, sózom, borsozom, facsarok rá citromot és csöpögtetek rá olívaolajat.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése