HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. december 20., vasárnap

Fehérboros, tejszínes mandarin-répa krémleves

Fehérboros, tejszínes mandarin-répa krémleves


Szeretem a krémleveseket, nem csak krémes állaguk, de a fűszerezésük miatt is. A gyömbér és a szerecsendió csodásan harmonizál a sárgarépa édességével, s a mandarin édes-savanyú ízével. A bors pedig pikánssá teszi a levest.

Hozzávalók:

  • 4 db sárgarépa
    (55 dkg)
  • 0,5 db póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 cm-s gyömbér
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 5 dl víz
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 4 db mandarin (25 dkg)

Elkészítés:

A hagymákat és a gyömbért darabolom, a répát megpucolom, hosszába, majd kb 2 cm-es darabokra vágom.

Egy fazékban a vajat olajon megolvasztom, s ebben együtt dinsztelem a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.

Amíg a répa fő, lereszelem a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedem.

Amikor a répa megpuhult, kiszedek néhányat, a többit botmixerrel összekeverem, beleöntöm a bort és a tejszínt.

Az edénybe visszateszem a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, s kb. 3 db gyümölcs a húsát, felrottyantom.

Tálaláskor szedek a tányérba levest vegyesen, díszítem mandarin gerezdekkel, s locsolok rá tejszínt. Forrón fogyasztom. Fehérbort iszom hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése