Fehérboros, tejszínes füstölt lazacos, zöldspárgás, gombás, spenótos penne, sajttal megszórva
Ennyi finomság egy ételben, ez már íz és szín orgia!Hozzávalók :
- 10 dkg füstölt lazac filé
- 2 db újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 köteg (50 dkg) zöldspárga
- 4 db nagyobb csiperke gomba
- 1 dn paradicsom
- 10 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- 2+2 db chilipaprika
- 6 szál petrezselyem
- 1 marék spenót
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- 25 dkg penne tészta
- parmezan
A zöldségeket megmosom. A spárgák végeit levágom, kidobom. A rügyeket is levágom, a többi részét feldarabolom kb 2 cm-e szárakra.
A tésztát felteszem főni sós vízben.
Egy serpenyőben kevés olajon és vízen megpárolom/sütöm. Közben az újhagymát vékonyra szeletelem, a fokhagymákat aprítom.
Amikor a spárga megpuhult, kiveszem, félreteszem. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a közben felszeletelt gombát, chilipaprikát, a felkockázott lazacfiléket, az aprított petrezselymet, beleszórom az olívabogyókat, a zöldspárgát, a darabolt spenótot, fűszerezem
Kis idő után ráöntöm a bort, majd a főzőtejszínt.
Felforralom, s rászedem a főtt tésztát, kevés főzővizet is adok hozzá. Összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra a tésztából, reszelek rá parmezan sajt csíkokat, s rakok rá spárga rügyeket, s egy chilipaprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése