HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 1., vasárnap

Fehérboros, tejszínes füstölt lazacos, zöldspárgás, gombás, spenótos penne, sajttal megszórva

Fehérboros, tejszínes füstölt lazacos, zöldspárgás, gombás, spenótos penne, sajttal megszórva

Ennyi finomság egy ételben, ez már íz és szín orgia!

Hozzávalók :
  • 10 dkg füstölt lazac filé
  • 2 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 köteg (50 dkg) zöldspárga
  • 4 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 dn paradicsom
  • 10 db chilivel töltött zöld olívabogyó 
  • 2+2 db chilipaprika
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 marék spenót
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 25 dkg penne tészta
  • parmezan
Elkészítés:

A zöldségeket megmosom. A spárgák végeit levágom, kidobom. A rügyeket is levágom, a többi részét feldarabolom kb 2 cm-e szárakra.

A tésztát felteszem főni sós vízben.

Egy serpenyőben kevés olajon és vízen megpárolom/sütöm. Közben az újhagymát vékonyra szeletelem, a fokhagymákat aprítom.

Amikor a spárga megpuhult, kiveszem, félreteszem. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a közben felszeletelt gombát, chilipaprikát, a felkockázott lazacfiléket,  az aprított petrezselymet, beleszórom az olívabogyókat, a zöldspárgát, a darabolt spenótot, fűszerezem

Kis idő után ráöntöm a bort, majd a főzőtejszínt.

Felforralom, s rászedem a főtt tésztát, kevés főzővizet is adok hozzá. Összekeverem.

Tálaláskor  szedek a tányérra a tésztából, reszelek  rá  parmezan sajt csíkokat, s rakok rá spárga rügyeket, s egy chilipaprikát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése