HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 19., csütörtök

Zöld pestos csirkecomb sült zöldségekkel

Zöld pestos csirkecomb sült zöldségekkel

Még volt pesto a hűtőben. Gondoltam, kipróbálom csirkecombbal is. Bejött.

 Hozzávalók :
  • 2 db csirkecomb
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • citrom
  • zöld pesto (saját készítésű)
  • 2 db chili paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 4 db (25 dkg) fehér spárga
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 fej csiperkegomba
  • 4 db parázskrumpli (újkrumpli)
  • 2 dl víz
  • 1 tk cukor
Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, facsarok rá citromot, bekenem a pestoval, locsolok rá olívaolajat és beteszem a hűtőbe két napra.

A sütés napján a spárgát sós, cukros vízben előfőzöm, majd a krumplikat is.

Egy serpenyőbe beteszem a két csirkecombot és a krumplikat, mindkét oldalukon megpirítom őket. Majd a krumplikat kiveszem, a csirkecombokra öntök  2 dl vizet, s mindkét oldalukon  megsütöm őket.

A krumplikat egy másik serpenyőben a többi zöldséggel együtt szintén megsütöm.

Tálaláskor a felét elrendezem a tányéron és sörrel fogyasztom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése