Fehérboros, zöldborsós, spenótos, kolbászos gomba újkrumplival
Egy újabb spenót-gomba kombináció. Nagyon finom!Hozzávalók :
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chilipaprika
- 10 dkg zöldborsó
- 1 marék spenót
- 5 szál petrezselyem
- 5 szál kakukkfű
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 3 db nagy újkrumpli
- petrezselyemlevél
A krumplikat megkapirgálom, megmosom, s felteszem főni.
A vöröshagymát, az újhagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát aprítom.
Egy serpenyőben olívaolajon.a hagymákat megdinsztelem.
Közben a gombákat és a kolbászt szeletelem, a spenótot és a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.
A hagymákhoz adom a paprikákat és a gombákat, rárakom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, szórok rá oreganot. Amikor a gomba már majdnem puha, hozzáadom a kolbászt, a spenótot, petrezselymet, s ráöntöm a bort. Kész. A krumpli is megfőtt, lehet tálalni.
Tálaláskor teszek a tányérra gombás ragút, mellé másfél krumplit, szórok rá petrezselyemleveleket.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése