Pestos penne parmezan sajttal megszórva
Három hete készítettem egy pestot -Medvehagymás, retekleveles, spenótos, újhagymás, diós pesto
- azóta várja a hűtőben, hogy felhasználjam. Most eljött az ideje, egy olaszos ételt főztem. Finom volt, s gyorsan elkészült. A színek is az olasz tricolorral harmonizálnak: zöld, fehér, piros.Hozzávalók :
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 8 púpozott ek pesto
- 0,5 dl tej
- 3 dkg parmezan
- 25 dkg penne
- 1 ek olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- bazsalikom
- kesudió
- chili
A tésztához felteszem a vizet forrni, sózom, néhány csepp olajat is teszek bele.Újabban azt mondják, hogy durum tésztához nem kell olaj. Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy így kevésbé ragad össze a tészta.
A paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom
A kesudiót szárazon megpörkölöm
Kevés olajon rövid ideig megsütöm a paradicsomot. Közben lereszelem a sajtot A paradicsomot kiveszem, félreteszem.
Az olajban megpirítom a fokhagymát, beleteszem a pestot, ráöntöm a tejet, elkeverem.
Amikor a tészta megfőtt, rászedem a pestos szószra, fűszerezem, összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, szórok rá kesudiót, sajtot, teszek rá paradicsomot, s középre bazsalikomot és chilit.
Vörösbort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése