Hummus zöldségekkel pitában - libanoni konyha
Bő egy hete már készült egy hummus. Most egy kicsit variáltam rajta. Több zöldséget használtam, s pitában tálaltam. Már akkor jeleztem, hogy legközelebb így készül. Így már autentikusabb, majdnem libanoni étel lett belőle.Hozzávalók:
- 25 dkg csicseriborsó
- 1 ek szezámmag
- 5 gerezd fokhagyma
- 0,5 citrom
- 2 szál petrezselyem
- 1 db paradicsom.
- 8 db koktélparadicsom
- 0,5 csípős hegyes paprika
- 5 db chilipaprika
- 1 db újhagyma
- 1 db kicsi uborka
- 6 db mandulával töltött olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- római kömény
- 1 tk turmeric/curcuma
- olívaolaj
- 1 tk szezámolaj
- chiliszósz
- víz
A csicseriborsót beáztatom, 2 napra a hűtőbe teszem.
A főzés napján felteszem főni.
Közben a szezámmagot egy kicsit megpörkölöm. A zöldségeket csíkokra, a paradicsomot kockára vágom, a fokhagymát, chilit, petrezselymet aprítom.
Amikor a csicseriborsó már puha, egy keverőtálba teszem Hozzáadom a szezámmagot, a petrezselymet, a fűszereket, öntök bele olívaolajat, s egy keveset a főzővízből. Egy botmixerrel pépesítem
Majd belekavarom a paradicsomot, a fokhagymát és chilit.
A pitát meglocsolom vízzel, egy tányéron mikróban megmelegítem. A pitára pakolok hummust, zöldségeket, majd megint hummust, locsolok rá olívaolajat, szezámolajat és chili szószt. Díszítem koktélparadicsommal és olívabogyóval
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése