Kolbásszal, sajttal töltött gombafejek, velesült paradicsommal, parázskrumplival
Finom étel, s a munka javát a tűzhely végzi el.Hozzávalók:
- 11 db csiperkegomba (kb. 25 dkg)
- kb 15 dkg csípős füstölt kolbász
- 6 db parázskrumpli
- 1 db paradicsom
- 10 db koktélparadicsom
- 4 dkg füstölt sajt
- olívaolaj
- kevés víz
- só
- őrölt fekete bors
- 2 szál petrezselyem
- 2 db chili
A gombákat megmosom, törzsüket eltávolítom, berakom egy nagy nyél nélküli serpenyőbe. Középre kerülnek a krumplik és a paradicsom, a szélére pedig a koktélparadicsom. Öntök rá kevés vizet és olajat. Fűszerezem. Lefedem, s a tűzhelyen párolom 15 percig.
Közben vágok 11 szelet kolbászt, s lereszelem a sajtot.
Majd megforgatom a zöldségeket, a gombára teszek 1-1 szelet kolbász, újra fűszerezem, s fedő nélkül berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen újabb 15 percig. Ezután a gombákra szórom a sajtot, s visszateszem a sütőbe 10 percre.
Tálaláskor a tányérra szedem a zöldségek felét, dekorálom petrezselyemlevéllel és chilivel. A tányérra locsolok szaftot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése