HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 22., vasárnap

Kolbásszal, sajttal töltött gombafejek, velesült paradicsommal, parázskrumplival

Kolbásszal, sajttal töltött gombafejek, velesült paradicsommal, parázskrumplival

Finom étel, s a munka javát a tűzhely végzi el.

Hozzávalók:
  • 11 db csiperkegomba (kb. 25 dkg)  
  • kb 15 dkg csípős füstölt kolbász
  • 6 db parázskrumpli
  • 1 db paradicsom
  • 10 db koktélparadicsom
  • 4 dkg füstölt sajt
  • olívaolaj
  •  kevés víz
  • őrölt fekete bors
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 db chili
Elkészítés:

A gombákat megmosom, törzsüket eltávolítom, berakom egy nagy nyél nélküli serpenyőbe. Középre kerülnek a krumplik és a paradicsom, a szélére pedig a koktélparadicsom. Öntök rá kevés vizet és olajat. Fűszerezem. Lefedem, s a tűzhelyen párolom 15 percig.

Közben vágok 11 szelet kolbászt, s lereszelem a sajtot. 

Majd megforgatom a zöldségeket, a gombára teszek 1-1 szelet kolbász, újra fűszerezem, s fedő nélkül berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen újabb 15 percig. Ezután a gombákra szórom a sajtot, s visszateszem a sütőbe 10 percre.

Tálaláskor a tányérra szedem a zöldségek felét, dekorálom petrezselyemlevéllel és chilivel. A tányérra locsolok szaftot.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése