Fehérboros, tejszínes gombás csirkemell zöld pestos nokedlivel
A hűtőben lévő alapanyagokból ez jutott eszembe.Hozzávalók:
- 0,5 csirkemell
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes zöld paprika
- 1 db chili
- 0,5 citrom
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- 5 szál kakukkfű
- 1 dl fehérbor
- 0,5 dl főzőtejszín
- 2 kanál zöld pesto
- 15 dkg liszt( nem mértem, csak saccoltam)
- 1 db tojás
- 1 dl víz
- só
- őrölt fekete bors
A hűtőben már várakozott egy fél csirkemell. Ezzel kellett valamit kezdeni. A többi hozzávaló ismeretében végül is ez jutott az eszembe. Az eredményt tekintve, azt hiszem, jó választás volt.
Nos:
A csirkemellet lapjában félbevágtam, így két darabot kaptam. Sóztam, borsoztam, tettem rá kakukkfüvet, meglocsoltam olívaolajjal, s beraktam a hűtőbe.
Egy nappal később kivettem, egy serpenyőben olajon mindkét oldalát 5 percig sütöttem., majd kivettem.
Az olajban az aprított hagymákat, majd a felszeletelt gombát megsütöttem, fűszereztem, facsartan rá citromlevet.
Beletettem a csirkemell szeleteket, öntöttem rá kevés vizet, s tovább pároltam.
Amíg a gombás csirkemell párolódott, elkészítettem a nokedli tésztáját. A lisztet, pestot, vizet, fűszereket egy tálba tettem, összekevertem, s forrásban lévő vízbe szaggattam.
Majd jött a fehérbor és a tejszín a gombás csirkemellhez. Egy rottyantás és kész! Lehet tálalni.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső 2014.06.27. Toplistájába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése