Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással, párolt rizzsel és zöldségekkel
Imádom a spárgát. Sajnos lassan itt a szezon vége.Hozzávalók:
- 25 dkg (4 db) fehérspárga
- 6 szelet (10 dkg) bacon
- 1 csésze rizs
- 4 szál petrezselyem
- 1 csésze vegyes zöldségkeverék
- 2 ek natur joghurt
- 2 szál kapor
- só
- őrölt fekete bors
- 1 mk cukor
- 1 ek olívaolaj
A rizst a főzés előtt néhány órával beáztatom.
A spárgákat megpucolom, a végeket levágom, sós, cukros vízben előfőzöm. A rizst és a zöldségeket megpárolom. A petrezselymet, kaprot aprítom.
A spárgákat betekerem a baconba, olajban megsütöm.
Tálaláskor a spárgákat a tányérra teszem, meglocsolom a kapros joghurttal, mellé teszek formázva petrezselymes rizst és zöldségeket.Díszítem egy kaporszállal.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése