HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 26., csütörtök

Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással, párolt rizzsel és zöldségekkel

Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással, párolt rizzsel és zöldségekkel

Imádom a spárgát. Sajnos lassan itt a szezon vége.

Hozzávalók:
  • 25 dkg (4 db) fehérspárga
  • 6 szelet (10 dkg) bacon
  • 1 csésze rizs
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 csésze vegyes zöldségkeverék
  • 2 ek natur joghurt
  • 2 szál kapor
  • őrölt fekete bors
  • 1 mk cukor
  • 1 ek olívaolaj
Elkészítés:

A rizst a főzés előtt néhány órával beáztatom.

A spárgákat megpucolom, a végeket levágom, sós, cukros vízben előfőzöm. A rizst és a zöldségeket megpárolom. A petrezselymet, kaprot aprítom.

A spárgákat betekerem a baconba, olajban megsütöm.

Tálaláskor a spárgákat a tányérra teszem, meglocsolom a kapros joghurttal, mellé teszek formázva petrezselymes rizst és zöldségeket.Díszítem egy kaporszállal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése