HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 20., péntek

Tejszínes-currys cukkini krémleves tökmaggal

Tejszínes-currys cukkini krémleves tökmaggal

A megunhatatlan cukkinis krémlevest már sok féleképp elkészítettem. Most itt egy újabb verzió:

Hozzávalók
  • 1 db cukkini
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek tökmag
  • szőlő olaj
Elkészítés:

A cukkinit karikára, a krumplit hasábokra vágom, a hagymákat aprítom

Egy serpenyőben szárazon megpirítom a tökmagot, félreteszem. A serpenyőbe öntök kevés olajat, megdinsztelem a hagymákat, megpirítom a cukkinikarikák mindkét oldalát. Hozzáadom a krumplit, öntök rá vizet, rámorzsolom a leveskockát, fűszerezem. Amikor megfőttek, beleöntöm a tejszínt, botmixerrel összekeverem, hagyva néhány darabot is.

Tálaláskor szórok még rá curryt és tökmagot, locsolok rá szőlő olajat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése