Piros kaviáros szendvics vacsorára
A kaviár nagy kedvenc. Amikor a Szovjetunióban jártam, majd később Iránban, végül Oroszországban, s megint Iránban, gyakran fogyasztottam, feketét, pirosat.Tegnap ez volt a vacsorám. Reggel lementünk a feleségemmel Dabasra, ahonnan egy ortopédműtét után nekem kellett volna hazahozni a kocsit ( és az asszonyt), de végül is a műtét elhalasztódott a nejem bénázása miatt (ennek ő örült is, mert félt a műtéttől), majd hétfőn kell újra menni Kecskemétre.
Délután a nejem azt mondta, hogy egyem meg a már megkezdett piros kaviárt, mert ő már nem szereti. Nem mondom ki, hogy mit gondoltam.
Lehet, hogy ez volt a "fizetség" a dabasi "kirándulásért".
O.K. Pirítottam egy zsemlét, s zöldségek kíséretében bepusziltam.
A kaviár kamcsatkai piros kaviár volt, ami némileg meglepett, mert eddig a kaviárt a Kaspi tóhoz kötöttem.
- 1 db zsemle
- 2 dkg vaj
- 1 db újhagyma zöldjével
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 3 dkg piros kaviár
- citrom
- só
- őrölt fekete bors
- kesudió
A zsemlét félbevágom, megpirítom.
A paradicsomot nyolcadolom, az újhagymát és a paprikát karikára vágom.
A zsemléket megkenem vajjal és kaviárral, facsarok rá citromot. Mellépakolom a zöldségeket, sózom, borsozom, adok hozzá kesudiót.
Jól behűtött pezsgő dukál mellé, természetesen orosz.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése