Epres kehely joghurttal, mascarpone-val, eperlikörrel
Lassan vége az eperszezonnak. A piacon nagyon kellett keresni, két árusnál volt csak. Már napok óta fentem rá a fogam, s az eperlikörömet is be akartam vetni.Hozzávalók:
- 10 dkg eper
- 1 dl natúr joghurt
- 125 gr epres joghurt
- 25 dkg mascarpone
- 5 cl saját készítésű eperlikőr
- 3 db babapiskóta
Elkészítés:
Az epreket egy kivételével félbevágom.
A kehelybe belekanalazom a joghurtot, tömködök bele epret A pohár széléhez rakom a piskótákat. Locsolok rá eperlikőrt. Majd beleöntöm az epres joghurtot. Ebbe is kerül eper. Végül rákanalazom a mascarpone-t. Megint locsolok efy kis likőrt, s a csúcsra rakok egy egész epret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése