HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 30., hétfő

Epres kehely joghurttal, mascarpone-val, eperlikörrel

Epres kehely joghurttal, mascarpone-val, eperlikörrel

Lassan vége az eperszezonnak. A piacon nagyon kellett keresni, két árusnál volt csak. Már napok óta fentem rá a fogam, s az eperlikörömet is be akartam vetni.

Hozzávalók:

  • 10 dkg eper
  • 1 dl natúr joghurt
  • 125 gr epres joghurt
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 cl saját készítésű eperlikőr
  • 3 db babapiskóta

Elkészítés:

 Az epreket egy kivételével félbevágom.

A kehelybe  belekanalazom a joghurtot, tömködök bele epret A pohár széléhez rakom a piskótákat. Locsolok rá eperlikőrt. Majd beleöntöm az epres joghurtot. Ebbe is kerül eper. Végül rákanalazom a mascarpone-t. Megint locsolok efy kis likőrt, s a csúcsra rakok egy egész epret.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése