HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 5., szombat

Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével

Csirkefarhát- és gombapörkölt pennével


A csirkefarhátat sokan lenézik, kutyakajának, vagy a szegények ételének vélik, pedig fejedelmi lakoma készíthető belőle.

Hozzávalók a farháthoz :
  • 4 db csirkefarhát
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • étolaj

Hozzávalók a gombapörkölthez:

  • 40 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 3 db hegyes zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • olívaolaj
  • liszt
  • tejföl
Hozzávalók a körítéshez :
  • 30 dkg penne
  • 12 db koktélparadicsom
  • 4 rózsa savanyított karfiol
  • 4 db savanyított fokhagyma
  • 4 db petrezselyemlevél

Elkészítés:

Az aprított hagymákat olajon dinsztelem, ráteszem a farhátat, s a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s lassan pörkölöm.

Sós vízben megfőzöm a pennét.

Közben egy serpenyőbe olívaolajat teszek, s bele  az apróra vágott hagymát, fokhagymát,  megdinsztelem. Hozzáadom a darabolt paprikákat, majd a szeletelt gombát, s végül a paradicsomot, fűszerezem Amikor kész,  megszórom egy kevés liszttel, adok hozzá tejfölt. Összekeverem, felforralom.

Tálaláskor teszek a tányérra egy farhátat, mellé gombát és pennét. Dekorálom.





4 megjegyzés:

  1. Szeretjük a csirke farhátat, egyáltalán nem tartom kutyakajának. Ez az összeállítás pedig különösen kedvemre való lenne, mert én a gombát is imádom. Sokszor készítettem kényszerből így külön én is a kétféle pörköltet, mert a családom nem szereti a gombát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Együttfőzve egyszerűbb, s gyorsabb is lenne, de azt akartam, hogy külön tudjam tálalni. Kevesebbet is kellene mosogatni.:)

      Törlés
    2. Hát igen a mosogatás.... elmennék a temetésére :)!

      Törlés
    3. Hát igen. Szeretek főzni, de a mosogatást azt nagyon utálom. Bár van mosogatógép, de én mindent elmosogatok magam után, nem akarom, hogy a drága oldalbordám, még emiatt is megjegyzéseket tegyen, hogy kupit hagytam magam után. Épp elég, ha a "szagok" miatti hisztizését kell hallgatnom.

      Törlés