HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 31., csütörtök

Lencsefőzelék fasírttal

Lencsefőzelék fasírttal

Mert lencsét nem csak Újévkor lehet enni.

Hozzávalók:

Lencsefőzelék:
  • 1 bögre lencse
  • 1!2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 citromhéj
  • néhány csepp ecet
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek liszt
  • olaj
Fasírt:
  • 20 dkg darált hús
  • 1 db zsemle
  • tej
  • 1 fej kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

A kiválogatott lencsét előző este beáztatom.

Másnap a citromhéjjal, babérlevéllel. ecettel, sóval, borssal fűszerezve, vízzel feleresztve puhára főzöm.

Közben elkészítem a fasírtot. A hagymát megdinsztelem, a húst ráteszem. Fehéredésig pirítom. Egy keverőtálban összekeverem a hagymával, az összetépdesett, tejbeáztatott zsemlével, vagdalt petrezselyemmel, fűszerezem. Kis pogácsákat formázok. Bő olajban megsütöm.

Egy serpenyőben elkészítem a rántást, olajban az aprított hagymákat megpirítom, rászórom a lisztet.A rántást a lencséhez keverem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése