HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 12., szombat

Pipette Rigate borsós pörkölttel, céklával

Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel, céklával

A pörkölt nem csak nokedlivel, vagy krumplival készíthető, a zöldborsó is mássá teszi egy kicsit. .

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 25 dkg tészta (Pipette Rigate)
  • cékla
Elkészítés:  

A hagymát aprítom,  húst, a szalonnát, a paprikát, paradicsomot kockára vágom.

A serpenyőben a szalonnát megpirítom, zsírjában a hagymát megdinsztelem, rárakom a húst, egy darabig pörkölöm, majd beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem, öntök rá vizet, s el kezdem főzni. Mikor a hús már félig puha,  hozzáadom a zöldborsót is.

Kifőzöm sós vízben a tésztát.

Végül a tésztát a pörkölthöz adom, összekeverem

Tálalok. A tányérra szedek céklát, mellé a pörköltes tésztát, rá egy chili paprikát

A Hírkereső mai (2013.10.15.) Gasztro Top-ja






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése