HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 4., péntek

Fehérboros tavaszi zöldségleves zöldspárgával, sült sonkával, reszelt sajttal - Variáció II.

Fehérboros tavaszi zöldségleves zöldspárgával, sült sonkával, reszelt sajttal - Variáció II.


Hogy ne unjam meg a Tavaszi zöldségleves-t, ezúttal kockára vágott sült sonkát és reszelt sajtot szórtam rá:

Hozzávalók :
  • 2 szelet sonka
  • olívaolaj
  • 10 síp zöldspárga
  • 2 újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 sárgarépa
  • 1/2 petrezselyem gyökér
  • 1 db krumpli
  • 1 szelet karalábé
  • 1 szelet zellergumó
  • 2 rózsa karfiol
  • karfiollevél
  • 5 levél medvehagyma
  • 1/2 csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db csiperkegomba
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • zöld borsó
  • zöld bab
  • kelkáposzta levél
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • liszt
  • sajt
  • fehér bor (Rajnai rizling)
Elkészítés: 

A zöldségeket előkészítem, a hagymákat, répát, petrezselyemgyökeret, paprikát karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágom, a leveleket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom, a spárga végét levágom, majd harmadolom, a gombát szeletelem, a petrezselyem és zellerleveleket aprítom. A sajtot lereszelem.

Egy lábasban olíva olajon a szeletelt sonkát megpirítom, majd kiveszem és félreteszem. A zsiradékra ráteszem a zöldségeket a spárga, gomba és a levelek kivételével, beledobok 3 ág kakukkfüvet is.. Együtt dinsztelem, fűszerezem, majd szórok rá lisztet, felengedem vízzel, belemorzsolom a leveskockát. Főzöm.

Amikor már félig megfőtt, hozzáadom a többi zöldséget is. A főzés vége felé rávágom a medvehagymát, petrezselyem és zellerlevelet, s öntök hozzá fehérbort. Megkóstolom, ha kell még utánfűszerezek.

Tálalok. Egy mélytányérba szedek a levesből, szórok rá  sült sonkát, reszelt sajtot.


 P.S.  A recept felkerült a Hírkereső mai (2013.10.06.) Gasztro Top-jára:
 13.- Fehérboros zöldségleves sült sonkával (Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése