HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 9., szerda

Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

Szeretem a gulyás minden fajtáját, bár bográcsban főzve az igazi, azért így is ehető volt ez a babgulyás.

Hozzávalók:
  • 30 dkg sertésoldalas
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 25 dkg tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 2 db nagy  újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • zellerlevél
  •  petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  •  kömény
  • liszt 
  • csípős paprikasűrítmény
  • gulyáskrém
  • olaj
  • 2 dl tejföl
Elkészítés:

A babot  egy éjszakára beáztatom.

A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert,  krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

A sertésoldalast kevés olajon megsütöm, félreteszem.

Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem  az aprított fokhagymát, a zöldségeket, s  a babot, majd felöntöm vízzel,  fűszerezem, teszek bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit,  s az oldalast,. Amikor minden megfőtt, lisztes tejföllel behabarom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá  tejfölt, szórok rá pirospaprikát, s díszítem  csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllell.

Fehér  kenyérrel fogyasztom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése