HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 5., szombat

Sült kacsacomb sült krumplival, vörösborban párolt almás káposztával, ribizli james sárgabarack befőttel

Sült kacsacomb sült krumplival, vörösborban párolt almás káposztával, ribizli james sárgabarack befőttel

Egyik kedvencem, már sokféleképp elkészítettem.

Hozzávalók :
  • 2 db kacsacomb
  • 25 dkg krumpli
  • 1/2 vörös káposzta
  • 1 db alma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • majoránna
  • cukor
  • köménymag
  • ecet
  • 1 dl vörösbor
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • 2 db sárgabarack befőtt
  • 2 tk ribizli jam
  • olívaolaj
Elkészítés: 

A kacsacombot fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majoránnával, locsolok rá olívaolajat, s beteszem a hűtőbe egy napra.

Másnap a krumplit héjában megfőzöm félig, majd megpucolom, s felszeletelem.

A káposztát és az almát legyalulom.. Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamelizálok, beleteszem a káposztát és az almát, a köménymagot, babérlevelet, sót, borsot, öntök rá kevés ecetet, s megpárolom, a végén öntök bele vörösbort.

Közben megsütöm a kacsacombokat, majd a zsírjában a krumplit.

Tálaláskor teszek a tányérra egy combot, mellé krumplit és káposztát, valamint egy sárgabarackot, egy kanál ribizli jamet.



1 megjegyzés: