HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 29., kedd

Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

Tepsis rakott krumpli lilakáposztával


Egy kicsit rendhagyó rakott krumpli.

Hozzávalók:

Krumpli:
  • 50 dkg krumpli
  • 2 db tojás
  • 1 szál füstölt kolbász 
  • 4 fej csiperkegomba
  • 2 dl tejföl
  • só 
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
Káposzta
  • 1 kicsi fej lilakáposzta fele
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek cukor
  • 1 tk vörösborecet
  • 1 tk köménymag
  • őrölt fekete bors
olívaolaj

Elkészítés:

A tojásokat megfőzöm, felszeletelem. A kolbászt felkarikázom. A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom. A gombát felszeletelem.

A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom s felszeletelem. A felét lerakom egy olajozott tepsibe, fűszerezem Rápakolom a tojás, a gomba  és a kolbász szeleteket, majd újabb krumpliréteg következik. Fűszerezem, locsolok rá olajat, rákanalazom a tejfölt. Berakom a sütőbe, s 180 C fokon megsütöm.

Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, rádobom a hagymát, cukrot, karamelizálom. Majd ráteszem a káposztát, a babérleveleket, fűszerezem, locsolok rá ecetet. Fedő alatt párolom.

Tálaláskor szedek a tányérra rakott krumplit, mellé lilakáposztát



A recept a Hírkereső mai (2013.11.05.) Gasztro Top-ján:






 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése