HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 22., kedd

Vörösboros tarhonyás marhapörkölt

Vörösboros tarhonyás marhapörkölt


Mert a pörkölt nem kötelezően krumplival, vagy nokedlivel készíthető.

 Hozzávalók :
  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 5 szálpetrezselyem
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 1 dl vörösbor
  • 1 bögre tarhonya
  • zsír 
Elkészítés: 

A húst kis kockára vágom, a zöldségeket aprítom

A zsíron megpirítom a hagymát, majd rádobom a húst, s  pörkölöm  egy darabig a saját levében, majd fűszerezem, beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Később öntök rá kevés vizet..

Közben megfőzöm a tarhonyát

Amikor a hús már puha, beleöntöm a vörösbort, hozzáadom a petrezselymet, s hozzákeverem a tarhonyát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése