HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 10., csütörtök

Karfiolleves gazdagon csipetkével, tejföllel, fehérborral

Az egyszerű karfiolleves után most itt egy gazdag változat.

Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol 
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  •  2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 db újkrumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1/2 fej zeller
  • 1 db zellerlevél
  • 10 szál petrezselyemlevél
  • 1 szál lestyán
  • olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 pohár liszt
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 dl fehérbor
Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a répákat hosszúkásra, a krumplit és a paradicsomot kockára, a paprikát karikára vágom A karfiolt kisebb rózsákra teszem

A hagymát kevés olajon megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

Amíg a leves fő elkészítem a csipetkét. Amikor a zöldséges már csaknem puha, lisztes tejföllel behabarom, beleöntöm a bort,.belemorzsolom a tésztát.

Tálaláskor teszek a levesre tejfölt, petrezselyemlevelet, s szórok rá pirospaprikát.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.18.) GasztrioTop-jába:
42.- Magyaros karfiolleves csipetkével (Mindmegette)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése