HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 12., szombat

Pulykanyak húsleves orsótésztával

Pulykanyak húsleves orsótésztával

Kedvenc húslevesem. Ez alkalommal igencsak méretes példányokat sikerült vennem.

Hozzávalók:

  • 3 db pulykanyak
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1/2 karalábé
  • 1 db burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 zellerlevél
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 10 dkg orsótészta

Elkészítés:

Egy lábasba beleteszem a nyakakat, felengedem vízzel, s elkezdem főzni. Megpucolom, s felvágom a zöldségeket. Félidőben  leszedem a habot a tetejéről, belerakom a zöldségeket majd lassú tűzön tovább főzöm.

Közben főzök hozzá tésztát.

Tálalok. Teszek a levesre chilit és szórok  rá paprikát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése