HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 2., szerda

Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

Bár nincs Újév, azért megkísérthetjük a szerencsénket, hátha nem csak szépek, de gazdagok is leszünk ettől a lencsefőzeléktől.

Hozzávalók :
  • 25 dkg sertés oldalas
  • 3 bögre lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • egész fekete bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • ecet
  • citrom
  • mustár
  • tej
  • tejföl
  • liszt
  • 2 db chili paprika
Elkészítés:

A lencsét beáztatom előző este. Másnap a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát, s az egész fekete borsot.

A több darabra vágott oldalast vízzel feleresztem, felteszem főni lassú tűzön. Kb. 55-60 perc elteltével villával megszúrom, ha megpuhult, elzárom a tűzhelyt. Az oldalas levét a lencséhez adom. .Mikor a lencse már puha, behabarom lisztes, paprikás tejföllel. Öntök bele ecetet, s tejet, facsarok bele citromot, kanalazok  bele mustárt. Összekeverem, felrottyantom.

Tálaláskor merek a tányérba  főzeléket, teszek rá két darab oldalast,  kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chili paprikával..





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése