HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 14., hétfő

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és lilakáposztával

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Singlinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Hozzávalók:
  • 2 db kacsacomb
  • 10 dkg rizs
  • 2 db csiperkegomba
  • 4 nagyobb újkrumpli
  • 1 db répa
  • 1 kicsi lilakáposzta fele
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl vörösbor
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  •  köménymag
  • ecet
Elkészítés: 

A combokat sózom, megszórom borssal, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra  A rizst beáztatom.

Másnap a combokat kevés olajon felteszem sülni. A krumplikat megkapirgálom, a káposztát lereszelem, a gombát felvágom, a répát nagyobb darabokra vágom.

A rizst és a krumplit felteszem főni (természetesen külön edényben). Egy serpenyőben olajon a köményt megpirítom, majd rádobom a hagymát,  megdinsztelem, ráteszem a káposztát is, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, vörösbort, tovább dinsztelem..

A krumplit, a répát és a gombát kevés olajon megsütöm.

Tálalok.


P.S. A recept bekerült a  Hírkereső mai (2013.10.17.) Gasztro Top-jába:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése