HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 1., kedd

Grillezett csirkemáj sült krumplival, lecsóval

Grillezett csirkemáj sült krumplival, lecsóval

Hozzávalók:

Máj:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
Sült krumpli
  • 9 db újkrumpli
  • petrezselyem
  • só 
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
Lecsó:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 5 db paprika
  • 5 db chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 5 dkg vagdalt bacon
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • olívaolaj
Elkészítés:

A krumplit héjában felteszem főni. A lecsóhoz a hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A másik hagymát szeletelem.

Egy nagyobb mély serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom, ráteszem a hagymát, üvegesre dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm.

Közben a májat beáztatom, többször alaposan megmosom, a hártyákat eltávolítom. Félreteszem. Egy serpenyőben olajon megsütöm a szeletelt hagymát, félreteszem. A krumplit megpucolom, felkockázom, s a hagyma serpenyőjében megsütöm.a krumplit, a végén szórok rá aprított petrezselymet.

Grillserpenyőben megsütöm a májat, fűszerezem

Tálaláskor teszek a tányérra 3 db májat, rá sült hagymát, mellé pedig krumplit és lecsót. Vörösborral fogyasztom.

Kedvencem, kicsit macerás, de megéri. Csak ne kellene utána annyit mosogatni.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.10.03.) Gasztro Top-jába:

 

1 megjegyzés: