HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. október 8., kedd

Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral


Ez egy kicsit macerás, de megéri, mert az eredmény egy nagyon finom rizskoch lesz.

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 2 tojás
  • 0,5 liter tej
  • citromhéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • mazsola
  • rum
  • baracklekvár

Elkészítés:

 A mazsolát beáztatom a rumba.

A rizst a tejjel,  a reszelt citromhéjjal, a cukorral,a  mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni.

Közben kikeverem a tojások sárgáját egy kis cukorral és amikor már megfőtt a rizs,  hozzákeverem a rizses masszához.

A tojások fehérjéből kemény habot verek  és óvatosan hozzáforgatom a többi hozzávalóhoz. A masszát beleöntöm egy kicsi tortaformába, s  180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütöm. Mikor kihűlt, kiveszem a formából, felszeletelem, s baracklekvárral tálalom.


1 megjegyzés:

  1. Ez is kedvemre való, tudsz Te mást is, nemcsak erőset erőssel. Vagy, hogy stílszerű legyek "hagymát hagymával" tudod a Kabos Gyula filmben.

    VálaszTörlés